Limousin Kalfsvlees in uniek in z'n soort. Het heeft een heerlijke volle smaak. In tegenstelling tot veel ander kalfsvlees, dat wit van kleur is en vlak van smaak.

Ons kalfsvlees komt van Limousin runderen die in natuurgebieden van Staatsbosbeheer vrij rondlopen. Er lopen groepen runderen met daarbij de kalveren.

Het kalsfvlees is mooi donker roze van kleur en rijk van smaak. Veel mensen verwachten dat kalfsvlees altijd wit is, maar dat is niet hoe het hoort te zijn, bij vlees van een gezond dier. Het kalfsvlees komt het best tot zijn recht als het eerst gerijpt heeft, daarom laten wij het altijd eerst nog even hangen alvorens het te verkopen.

 

Kalfs entrecote

Entrecote is een van de meest smaakvolle stukjes vlees van het kalf. Een zeer malse bite en een mooi randje vet. Even kort in de pan, heerlijk.

Kalfsborst

Voor een mooie kalfsstoofschotel, of een blanquette de veau. Hiermee komt u de wintermaanden wel door, lekker lang laten sudderen.

Kalfsfricandeau

De fricandeau is een mals en mager stuk kalfsvlees. Het kan gebruikt worden om mooie dunne schnitzeltjes te snijden, de scalopini, of een mooie kalfsoester.